Gránit megtakarítás

Mobilon keresztül is fialtathatjuk a pénzünket a Gránit Banknál

Gránit megtakarítás

Mobilon keresztül is fialtathatjuk a pénzünket a Gránit Banknál

Gránit Bank Tartalom
2024-04-26 Frissítve: 2024-04-25
2024-04-26
38578984

Az előző évhez képest idén kevéssé kell aggódnunk amiatt, hogy a megtakarításaink rohamosan veszítenek az értékükből, de így is érdemes figyelni a megtakarítási lehetőségeket. Betétet lekötni vagy állampapírt vásárolni ráadásul már online, akár mobillal a kezünkben is tudunk. 

 

Az infláció márciusban már csak 3,6 százalék volt, ennyivel nőttek átlagosan a fogyasztói árak egy év alatt. Ez már csak a töredéke az előző két év ijesztő számainak, ráadásul számos olyan biztonságos, garantált hozamú befektetési lehetőség van, amellyel már ennél magasabb kamatot érhetünk el. 

 

A legegyszerűbb és legkiszámíthatóbb, egyben legbiztonságosabb bektetések közé tartoznak a lekötött betétek és állampapírok. Az ezekbe történő befektetés ráadásul néhány kattintással egyszerűen és kényelmesen megvalósítható a Gránit Banknál, ahol akár értékpapírszámla is nyitható a mobilbanki alkalmazásban.

 

Milyen kamatokra számíthatunk a betéteknél?

 

Jelenleg az inflációnál jóval kedvezőbb, 6,00 százalékos kamattal érhető el a Gránit KamatMax Plusz betét, amelynek a hozama az aktuális jegybanki alapkamathoz igazodik. A lekötés 13 hónapra szól, a kedvezményes kamat feltétele pedig a bankszámlanyitás és az aktív számlahasználat. 

 

Valamivel kisebb, 5,50 százalékos kamatot érhetünk el a KamatMax betéttel, ami 6 hónapos lekötésre választható. A kamat azonban a Plusz verzióval ellentétben fix, vagyis nem befolyásolja a jegybanki alapkamat változása. Az eBank betét valamivel magasabb, 5,75 százalékos éves kamatot kínál rövidebb, 3 hónapos futamidőre. A Tripla3 betét szintén fix kamatozással kínál 5,50 százalékot 3 hónapra.

 

A legrövidebb, 1 hónapos lekötéssel választható Szimpla betétnek nincs extra feltétele, a kamat pedig 4,50 százalék. A sávos kamatozású Felemelő betétek közül a rövidebb, 6 hónapos lekötési időre szóló betét kamata 4,50 százalék, a 12 hónapos verzióé pedig 4,70 százalékot kínál. Utóbbi betét feltétele az aktivált bankkártya.

 

A Gránit Banknál devizabetétek közül is választhatunk. Elérhető az euró, az amerikai dollár, a svájci frank és az angol font, 1, 3, 6 vagy 12 hónapos lekötési idővel. A legnagyobb kamatot akkor kaphatjuk, ha dollárban kötjük le a pénzt: 12 hónapos lekötési időt választva 4 százalék a kamat. Az euró esetében 3,25 százalékra számíthatunk, míg a svájci franknál és a fontnál 1,25 százalék az éves kamat, ha 12 hónapra kötjük le a megtakarított összeget. 

 

Mobilról is vehetünk állampapírt

Az értékpapír-befektetésekhez erre szolgáló számlára is szükségünk van. A Gránit Bank ügyfelei Android és iOS operációs rendszerű telefonon keresztül tudnak értékpapírszámlát nyitni, amelyet akár már a következő munkanapon lehet is használni. A bank ügyfeleinek díjmentes az értékpapírszámla-vezetés és az állampapír-vásárlás, emellett letéti őrzési díjjal sem kell számolni a lakossági állampapíroknál.

 

A Gránit Banknál az applikációból három, adómentes hozamú állampapír érhető el:

  • Magyar Állampapír Plusz: sávos kamatozású, az ötéves futamidő alatt évről évre emelkedik a kamat:
    • az első félévben 3,5 százalék,
    • a második félévben 4 százalék,
    • a második évben 4,5 százalék,
    • a harmadik évben 5 százalék,
    • a negyedik évben 5,5 százalék,
    • az ötödik évben 6 százalék. 
  • Prémium Magyar Állampapír: 8 éves futamidőre jelenleg 7,90 százalékos kamatot kínál.
  • Bónusz Magyar Állampapír: 3 és 5 éves futamidő választható, előbbinél 8,37, utóbbinál 8,01 százalék az induló kamat. 

 

A Gránit Banknál állampapír-visszavásárlásra is van lehetőség online, a VideóBankon keresztül. A visszavásárlás nyitvatartási időben, az adott napra érvényes vételi árfolyamon történik.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!